Esta receta se puede ver en castellano aquí.
A múltkori kuszkuszos poszton felbuzdulva a hétvégén elkészítettem ezt a salátát, ami a kedvenceim közé tartozik. Amit a kuszkuszról tudni kell, azt elolvashatjátok ebben a cikkben:
Feleslegesnek tartottam kimásolni, de érdemes elolvasni, mert nagyon érdekes, legalábbis számomra az volt. Bár nyáron a nagy melegben egyik kedvenc salátám a jól behűtött citromos-mentás kuszkuszsaláta, bevallom még sohasem készítettem úgy a kuszkuszt, ahogyan a fent említett cikkben meg van írva. Én is, mint sokan mások, a dobozon található felhasználási utasításra hagyatkozom. Majd legközelebb (ha ráérős napom lesz) ki fogom próbálni ezt a módszert is. De térjünk vissza a salátához.
• 10 dkg előfőzött kuszkusz
• 2 nagy paradicsom• 1 uborka
• néhány szál újhagyma
• 1 csokor petrezselyem
• 1 csokor menta
• 2 citrom leve (gusztus szerint)
• só, frissen őrölt bors• egy csipet őrölt kömény
• kb. 5 evőkanál extra szűz olívaolaj
A kuszkuszt (használati utasítás szerint!) egy tálban felöntjük 1 rész kuszkusz + 1,2 rész enyhén sós, forró víz arányban, majd lefedjük és állni hagyjuk. (kb. 10-15 percig) Közben megmossuk a paradicsomokat, éles késsel meghámozzuk, keresztben félbevágjuk és kiskanállal kiszedjük a kocsonyás magrészt. Ezután kis kockákra vágjuk és egy salátástálba tesszük. Meghámozzuk az uborkát, hosszában négyfelé vágjuk, kivágjuk a magházát és szintúgy felkockázzuk. Megtisztítjuk az újhagymát, zöldjével együtt karikára vágjuk és az uborkával egyetemben a paradicsomhoz adjuk. Leöblítjük a petrezselymet és a mentát, apróra metéljük és a kuszkuszhoz keverjük, majd az egészet a salátához adjuk. A három citrom levéhez hozzáadjuk az olívaolajat, sózzuk-borsozzuk és egy csipet őrölt köménnyel megszórjuk. Miután kikevertük ezt a vinaigrette-et, meglocsoljuk vele a salátát. Ezután jól összeforgatjuk és legalább fél órát állni hagyjuk, bár bevallom, én másnap jobban szeretem. Előételnek vagy nyáresti vacsorának egyaránt kitűnő.
0 comentarios:
Publicar un comentario