A görögdinnye gazpacho nagy felfedezés volt számomra évekkel ezelőtt, és azóta is az egyik kedvenc gazpacho-m a klasszikus recept mellett. A dinnye édessége a bazsalikommal keveredve egy nagyon különleges, de mégsem tolakodó ízvilágot alkot. Vannak más variánsok, mint pl. a zöld (spenótos) gazpacho vagy a sárgadinnyés-mentás amiket inkább csak alkalmanként készítünk egy-egy különleges ételsorhoz, de a görögdinnye gazpacho-t ha egyszer megkóstoljátok biztos, hogy nagyon sűrű vendég lesz a házban.
Hozzávalók:
• ugyanannyi súlyú paradicsom, mint görögdinnye (1 kg)
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 közepes nagyságú újhagyma
• egy piros kalifornia paprika fele
• 1 dl extra szűz olívaolaj
• ½ dl fehérbor ecet
• só
• félmaréknyi bazsalikomlevél
Feldaraboljuk a hozzávalókat (lehetőleg mag nélküli dinnyét vegyünk) és poharas turmixban jól összturmixoljuk, majd egy sűrű szűrőn átszűrjük. Mivel a dinnye nagyon lédús gyümölcs, nem kell hozzá vizet tenni. Ennyi az egész. Lehűtjük és máris fogyasztható az isteni nedű. Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.
0 comentarios:
Publicar un comentario