viernes, 19 de agosto de 2011

MALLOREDDUS SÜLT DATOLYAPARADICSOMMAL / MALLOREDDUS CON TOMATES PERA MINI ASADOS

Esta receta se puede ver en castellano aquí.

A malloreddus-t, ezt a tipikus szárd tésztát Chili & Vanília blogján fedeztem fel és mivel nagy szerelmese vagyok mindenféle tésztának, természetesen azonnal meg kellett rendelnem. Valójában semmi különlegesség nincs benne (ha csak nem az, amit nálunk váltott ki első ránézésre: „mi ez a lárva?”), lehetne egyszerűen egyike a sokfajta aprótésztának.
Viszont a redőzött felület miatt annyira jól tapad rá a szósz, mondhatnám szinte magába szívja azt, hogy ettől lesz más, mint a többi. Ez a recept önmagában nagyon egyszerű, csupán néhány apró változtatás a szósz elkészítésén - ami viszont az összhatáson érezhető - különbözteti meg a szokványos paradicsomos tésztáktól.

Hozzávalók (2 személyre):

• 20 dkg malloreddus (vagy más apró tészta, amire jól tapad a szósz)
• 50 dkg datolyaparadicsom
• 2 gerezd fokhagyma
• extra szűz olívaolaj
• reszelt érett juhsajt
• oregánó
• só

Felteszünk egy edénybe vizet melegíteni. Közben megmossuk a paradicsomot és mindegyiken ejtünk egy kicsi (de nem mély) kereszt alakú vágást. Mikor már forr a vizünk, beletesszük a paradicsomot 15-20 másodpercre. Szűrőkanállal kiszedjük, hagyjuk picit hűlni és meghámozzuk. Ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Megtisztítjuk a fokhagymát, fokhagymaprésen átnyomjuk vagy lereszeljük, összekeverjük olívaolajjal és ezzel a keverékkel meglocsoljuk a paradicsomokat. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük. Közben sós vízben fogkeményre főzzük a tésztát. Ha kész a paradicsom, egy kanállal serpenyőbe szedjük (néhányat félreteszünk), olívaolajat adunk hozzá, villával kicsit szétlapogatjuk (vigyázat, fröcsköl!) és sózzuk. Ráöntjük a tésztát, megszórjuk reszelt juhsajttal és jól összemelegítjük. Tálaláskor az egészben hagyott paradicsomokkal díszítjük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, megszórjuk oregánóval és egy kis juhsajttal. Jó étvágyat!


1 comentario:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...