Esta receta se puede ver en castellano aquí.
Sokszor találkoztam már olyan recepttel, amitől első látásra/hallásra hanyattestem annyira furcsa volt az, amiből készült, ahogyan készült vagy egyszerűen a hozzávalók kombinációja volt az, amitől kirázott a hideg. Ilyenkor az ember vagy elhúzza a száját és felejtősre veszi a figurát vagy átmegy merészbe és próbálkozóba... lesz, ami lesz alapon. Egyvalami garantáltan biztos: a próbálkozásnak, az újjal való kísérletezésnek mindig meglepetés a vége. Vagy azon lepődünk meg, hogy sokkal szarabb lett, mint amire számítottunk, vagy azon, hogy valami fenomenális dolgot alkottunk, ill. felfedeztünk egy a megszokottól teljesen eltérő ízvilágot.
Ez a saláta is egy ilyen próbálkozás volt... abszolút pozitív végeredménnyel. Egy szempillantás alatt készen van, ráadásul... „olcsó és nem ráz”.
Hozzávalók:
• görögdinnye (ha lehet, legyen magnélküli)
• paradicsom (normál és koktél)
• modenai balzsamecet
• extra szűz olívaolaj
• Maldon só (helyettesíthetjük más tengeri sóval)
• frissen őrölt színesbors
• friss bazsalikom és mentalevelek
A paradicsomot megmossuk, kicsit megszárítjuk és felszeleteljük, ill. a koktélparadicsomokat félbevágjuk és mindjárt a salátástálra is rendezhetjük. A bazsalikom és mentaleveleket leöblítjük és megszárítgatjuk. Végsőként kb. 1,5-2 cm vastag nem túl nagy négyzetekre vagy téglalapokra szeleteljük a dinnyét, és ha van rá lehetőség kerti grillen, ha pedig nincs, akkor grillserpenyőben grillezzük pár percig mindkét oldalát. A paradicsomhoz adjuk, sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk balzsamecettel és olívaolajjal, végül rászórjuk a bazsalikom- és mentalevélkéket. Minél kevesebbet pepecselünk annál jobb, mert a grillezett dinnye hamar kihűl. Garantáltan isteni!
Az eredeti receptet Mamma blogján találtam. Köszönet neki érte.
0 comentarios:
Publicar un comentario