domingo, 28 de agosto de 2011

MANDULÁS-LEVENDULÁS SÁRGABARACKOS PITE / BIZCOCHO DE ALBARICOQUES A LA LAVANDA

Esta receta se puede ver en castellano aquí.

Ez a pite lekvárfőzéskor készült. Félretettem a szebb példányokat a barackból, mert emlékeztem, hogy láttam valahol egy pitereceptet, ami felhívta a figyelmemet. Nagyon egyszerűen elkészíthető, gyors és külön előnye, hogy nem kell nyújtani a tésztát. Úgyhogy nem is húzom tovább az időt. Ha találtok még sárgabarackot a piacon, gyorsan süssétek meg, de szerintem más gyümölccsel is el lehet készíteni.


Hozzávalók (26 cm átmérőjű formához):

• 10 dkg vaj
• 3 tojás
• 2 dkg (!) porcukor
• 10 dkg méz (ha be tudtok szerezni levendulamézet, annál jobb)
• 22 dkg mandulaliszt (finomra őrölt mandula)
• 8 dkg liszt
• ½ tasak sütőpor
• 1 evőkanálnyi szárított levendulavirág
• kb. 10 db sárgabarack

Elkészítési mód:

Megolvasztjuk a vajat és hagyjuk hűlni. Kézi robotgéppel felverjük a tojásokat a mézzel és a porcukorral, hogy jó habos legyen. A mandulalisztet, a lisztet és a sütőport apránként a tojáshoz keverjük. A levendula virágot fűszermozsárban összetörjük és ezt is a masszához adjuk. Jól összekeverjük és hozzáadagoljuk az olvasztott vajat. Ezután vajazott lisztezett formába öntjük és ráhelyezzük a félbevágott kimagozott barackokat a vágási felülettel lefelé. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön és megszórjuk porcukorral. Ennyi az egész. Jó étvágyat hozzá!






A recept eredete: "foto e fornelli".

0 comentarios:

Publicar un comentario en la entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...