Esta receta se puede ver en castellano aquí.
Ez a pite lekvárfőzéskor készült. Félretettem a szebb példányokat a barackból, mert emlékeztem, hogy láttam valahol egy pitereceptet, ami felhívta a figyelmemet. Nagyon egyszerűen elkészíthető, gyors és külön előnye, hogy nem kell nyújtani a tésztát. Úgyhogy nem is húzom tovább az időt. Ha találtok még sárgabarackot a piacon, gyorsan süssétek meg, de szerintem más gyümölccsel is el lehet készíteni.
Hozzávalók (26 cm átmérőjű formához):
• 10 dkg vaj
• 3 tojás
• 2 dkg (!) porcukor
• 10 dkg méz (ha be tudtok szerezni levendulamézet, annál jobb)
• 22 dkg mandulaliszt (finomra őrölt mandula)
• 8 dkg liszt
• ½ tasak sütőpor
• 1 evőkanálnyi szárított levendulavirág
• kb. 10 db sárgabarack
Elkészítési mód:
Megolvasztjuk a vajat és hagyjuk hűlni. Kézi robotgéppel felverjük a tojásokat a mézzel és a porcukorral, hogy jó habos legyen. A mandulalisztet, a lisztet és a sütőport apránként a tojáshoz keverjük. A levendula virágot fűszermozsárban összetörjük és ezt is a masszához adjuk. Jól összekeverjük és hozzáadagoljuk az olvasztott vajat. Ezután vajazott lisztezett formába öntjük és ráhelyezzük a félbevágott kimagozott barackokat a vágási felülettel lefelé. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön és megszórjuk porcukorral. Ennyi az egész. Jó étvágyat hozzá!
A recept eredete: "foto e fornelli".
0 comentarios:
Publicar un comentario