Esta receta se puede ver en castellano aquí.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az ünnepsorozat után az ember fia/lánya nem nagyon kívánkozik húst enni. Legalábbis én nem. Nem is ettem még azóta mást, csak zöldségeket meg egy kevés halat, és nem azért mert speciel fogyókúrába fogtam volna. Minden napra ki tudok találni valami zöldet (pirosat, sárgát...) ami nem unalmas, és nemcsak a szemnek, de a szájnak is ingere. A minap a hűtőben lapuló zöldborsóval kellett kezdeni valamit, de el akartam kanyarodni egy kicsit a megszokott leves/főzelék verzióktól. Az eredmény olyannyira ízletesre sikeredett, hogy két nap múlva megismételtem. Aki nem hiszi, járjon utána. J
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az ünnepsorozat után az ember fia/lánya nem nagyon kívánkozik húst enni. Legalábbis én nem. Nem is ettem még azóta mást, csak zöldségeket meg egy kevés halat, és nem azért mert speciel fogyókúrába fogtam volna. Minden napra ki tudok találni valami zöldet (pirosat, sárgát...) ami nem unalmas, és nemcsak a szemnek, de a szájnak is ingere. A minap a hűtőben lapuló zöldborsóval kellett kezdeni valamit, de el akartam kanyarodni egy kicsit a megszokott leves/főzelék verzióktól. Az eredmény olyannyira ízletesre sikeredett, hogy két nap múlva megismételtem. Aki nem hiszi, járjon utána. J
Hozzávalók (a mennyiségek személyek számától függőek):
·
zsenge zöldborsó (lehet
fagyasztott is)
·
salotta
·
vaj
·
friss kapor
·
só
·
zöldségalaplé vagy húsleves (helyettesíthető
vízzel)
·
szívsaláta (1 vagy 2 fejenként,
attól függően, hogy előételként vagy főételként tálaljuk)
·
fokhagyma
·
ibérico vagy serrano sonka
A sonkaszeleteket két sütőpapír közé tesszük (ha nagyon
zsírosak, a zsíros részeket vágjuk ki, nem muszáj a szeletnek egyben maradnia),
tepsire rakjuk és egy másik tepsit teszünk rá présként. 200 fokos sütőben kb.
15 percig szárítjuk. Lehet használni füstölt sonkát is, de a szeletek
természetesen papírvékonyságúak legyenek. Közben egy kevés olívaolajban
alacsony lángon enyhén megpirítjuk a felszeletelt fokhagymát. A sonkát hűlni hagyjuk,
majd fűszermozsárban összetörjük.
A salátaszíveket kettévágjuk, picit megsózzuk
és platnin (vagy serpenyőben) pár csepp olívaolajon a vágott felükkel lefelé hirtelen
megpirítjuk (fél perc), fordítunk rajta egyet és pár másodperc után kivesszük. Fontos,
hogy a platni vagy serpenyő jó forró legyen, mert a salátának függetlenül
attól, hogy megpirítjuk, roppanósnak kell maradnia tehát ne párolódjon. Ezután a forrón tálalt
borsókrémre helyezzük, teszünk rá a pirított fokhagymából és megszórjuk sonkaropogóssal. Jó
étvágyat! J
0 comentarios:
Publicar un comentario