Esta receta se puede ver en castellano aquí.
A sok karácsonyi süti recept közé becsempészek valami sósat is, nehogy „herótot” kapjatok ennyi édességtől. J Ezt a krémlevest tegnap csináltam miután VÉGRE elfogytak a maradékok. Valami egyszerű, gyors dologra vágytam, ami egyben vitamindús is. Várakozáson felül finom lett, csak ajánlani tudom.
· 1 kisebb hagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· kb. 3 cm-nyi friss gyömbér reszelve
· 2 tk. curry (Madras)
· 1 db 3-4 cm-es száraz chili paprika
· félmaréknyi hámozott nyers mandula
· só
· olívaolaj
· 1 kis csokor friss koriander
· félmaréknyi szeletelt mandula
· víz
A sok karácsonyi süti recept közé becsempészek valami sósat is, nehogy „herótot” kapjatok ennyi édességtől. J Ezt a krémlevest tegnap csináltam miután VÉGRE elfogytak a maradékok. Valami egyszerű, gyors dologra vágytam, ami egyben vitamindús is. Várakozáson felül finom lett, csak ajánlani tudom.
Hozzávalók (2 személyre):
·
400 g sárgarépa· 1 kisebb hagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· kb. 3 cm-nyi friss gyömbér reszelve
· 2 tk. curry (Madras)
· 1 db 3-4 cm-es száraz chili paprika
· félmaréknyi hámozott nyers mandula
· só
· olívaolaj
· 1 kis csokor friss koriander
· félmaréknyi szeletelt mandula
· víz
1.
A hagymát apróra vágjuk és kb. 3 evőkanálnyi
olajon üvegesre dinszteljük.
2. A chilit fűszermozsárban apróra törjük (előtte félbetörjük és kiszórjuk
belőle a magokat) majd a hagymához adjuk a reszelt gömbérrel, az apróra vágott fokhagymával és a curry-vel
együtt.
3. Pár percig pirítjuk és hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt
sárgarépát.
4. Míg a répa párolódik egy kicsit, a nyers mandulát egy kevés vízzel
botmixerrel pépesítjük, adunk hozzá még több vizet (összesen legyen kb. 1,5 dl) tovább mixeljük, majd
felöntjük vele a répát. (Az eredeti recept szerint mandulatej dukálna hozzá,
de mivel nekem nem volt itthon én ezt a verziót csináltam de nem is bánom, mert
ebben legalább nem volt semmilyen tartósítószer.)
5. Adunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a répát, beleszórjuk a
felaprított koriandert szárastul (néhány levélkét félreteszünk a díszítéshez)
és megsózzuk.
6. Kb. 25-30 percig főzzük, és amikor a répa már puha, botmixerrel krémesre
turmixoljuk.
7.
A szeletelt mandulát száraz serpenyőben
picit megpirítjuk és tálaláskor szórunk belőle a krémleves tejére. Koriander
levelekkel díszítjük és csorgatunk rá egy pici olívaolajat.
nagyon belelendültél a receptekbe - és most nézem csak, új lett a fejléced is... tele van a fagyasztónk (édesvizi) halakkal, úgyhogy, ha lesz időd, abból is főzhetnél vmit :)
ResponderEliminarHehe...a fejléc az utóbbi időben folyamatosan változik, attól függően, hogy épp milyen hangulatban vagyok. :-)))
EliminarA recepteket illetően pedig ideje volt már összeszedni magam egy kicsit. :-)
Édesvízi halakból nem nagyon szoktam készíteni kaját, mivel
itt nincs, bár, pont ma csináltam pisztrángot (ez az egyetlen édesvízi amihez itt hozzá lehet jutni). Ajánlom viszont, hogy nézz körül ezen a blogon, itt csak halételeket találsz: http://tarkabarkablog.hu/. Mivel társszerző vagyok, időnként én is teszek fel receptet.
Legyen boldog évetek! :-)