domingo, 26 de junio de 2011

AMIKOR AZ EMBER LÁNYA TÚLVÁSÁROLJA MAGÁT... III.

Esta receta se pude ver en castellano aquí.

Mivel még javában tombol az én sajátságos (sült) paprika szezonom újabb recepttel örvendeztetlek meg benneteket. Az igazság az, hogy a lázas receptkeresés közben - hogy ne rohadjon rám az anyag - annyi érdekesség akadt a kezembe, hogy félő... nincs annyi paprikám, hogy mindet elkészítsem… hahaha. De ígérem, lefékezem magam és nem sütök újabb adagot. (Legalábbis egyelőre.) 
A mai recept is egy saláta - igyekeztem olyan recepteket kiválasztani, ami nem meleg étel - ugyanis itt a 35 fokban a kutya se kíván meleget enni. Viszont annak ellenére, hogy salátáról van, szó abszolút megállja a helyét főételként, annyira komplett fogás. Van benne szénhidrát, fehérje, zöldség és mindez nyakon öntve egy különleges vinaigrette-tel. Nekem nagyon ízlett, remélem nektek is fog.


KAPROS LENCSESALÁTA LAZACCAL ÉS SÜLTPAPRIKÁVAL





Hozzávalók (4 személyre):

• 30 dkg főtt lencse (én üvegeset használtam)
• 20 dkg friss lazac (egy nem túl vékony szelet)
• 1 szál újhagyma (zöldjével együtt)
• fél csokor zsenge kapor
• só, bors

Hozzávalók a vinaigrette-hez:

• egy közepes nagyságú csípős zöldpaprika fele
• kis csokor petrezselyem
• fél csokor zsenge kapor
• 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
• 1 teáskanálnyi Dijon-i mustár
• 1 citrom leve
• extra szűz olívaolaj

Elkészítési mód:

A lazacszeletet sütőben vagy grillserpenyőn megsütjük (kb. 10-15 perc). Közben megcsináljuk a vinaigrette-et:  a hozzávalókat felaprítjuk, beletesszük a botmixer poharába (az olaj kivételével) és pépesre turmixoljuk. Miközben tovább mixeljük, apránként adagolunk hozzá annyi olívaolajat, amennyi vinaigrette-re szükségünk van ahhoz, hogy bőven meg tudjuk locsolni a salátát. A lencsét átöblítjük, jól lecsöpögtetjük és egy salátás tálba borítjuk. Hozzáadjuk a vinaigrette-et, a feldarabolt sültpaprikát, az apróra vágott kaprot, sózzuk-borsozzuk és összeforgatjuk. (A recept szerint a zöldjével felszeletelt újhagyma is most kerülne hozzá, de én ezt kihagytam, hogy a hagyma ne nyomja el a kapor ízét. Ezt mindenkinek az ízlésére bízom.) Kb. fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, tálalás előtt hozzáadjuk a feldarabolt (kihűlt) lazacot, meglocsoljuk egy kevés citromlével és kész. Jó étvágyat!


0 comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...