Esta receta se pude ver en castellano aquí.
Hozzávalók (4 személyre):
• 30 dkg főtt lencse (én üvegeset használtam)
• 20 dkg friss lazac (egy nem túl vékony szelet)
• 1 szál újhagyma (zöldjével együtt)
• fél csokor zsenge kapor
• só, bors
Hozzávalók a vinaigrette-hez:
• egy közepes nagyságú csípős zöldpaprika fele
• kis csokor petrezselyem
• fél csokor zsenge kapor
• 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
• 1 teáskanálnyi Dijon-i mustár
• 1 citrom leve
• extra szűz olívaolaj
Elkészítési mód:
Mivel még javában tombol az én sajátságos (sült) paprika szezonom újabb recepttel örvendeztetlek meg benneteket. Az igazság az, hogy a lázas receptkeresés közben - hogy ne rohadjon rám az anyag - annyi érdekesség akadt a kezembe, hogy félő... nincs annyi paprikám, hogy mindet elkészítsem… hahaha. De ígérem, lefékezem magam és nem sütök újabb adagot. (Legalábbis egyelőre.)
A mai recept is egy saláta - igyekeztem olyan recepteket kiválasztani, ami nem meleg étel - ugyanis itt a 35 fokban a kutya se kíván meleget enni. Viszont annak ellenére, hogy salátáról van, szó abszolút megállja a helyét főételként, annyira komplett fogás. Van benne szénhidrát, fehérje, zöldség és mindez nyakon öntve egy különleges vinaigrette-tel. Nekem nagyon ízlett, remélem nektek is fog.
KAPROS LENCSESALÁTA LAZACCAL ÉS SÜLTPAPRIKÁVAL
Hozzávalók (4 személyre):
• 30 dkg főtt lencse (én üvegeset használtam)
• 20 dkg friss lazac (egy nem túl vékony szelet)
• 1 szál újhagyma (zöldjével együtt)
• fél csokor zsenge kapor
• só, bors
Hozzávalók a vinaigrette-hez:
• egy közepes nagyságú csípős zöldpaprika fele
• kis csokor petrezselyem
• fél csokor zsenge kapor
• 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
• 1 teáskanálnyi Dijon-i mustár
• 1 citrom leve
• extra szűz olívaolaj
Elkészítési mód:
A lazacszeletet sütőben vagy grillserpenyőn megsütjük (kb. 10-15 perc). Közben megcsináljuk a vinaigrette-et: a hozzávalókat felaprítjuk, beletesszük a botmixer poharába (az olaj kivételével) és pépesre turmixoljuk. Miközben tovább mixeljük, apránként adagolunk hozzá annyi olívaolajat, amennyi vinaigrette-re szükségünk van ahhoz, hogy bőven meg tudjuk locsolni a salátát. A lencsét átöblítjük, jól lecsöpögtetjük és egy salátás tálba borítjuk. Hozzáadjuk a vinaigrette-et, a feldarabolt sültpaprikát, az apróra vágott kaprot, sózzuk-borsozzuk és összeforgatjuk. (A recept szerint a zöldjével felszeletelt újhagyma is most kerülne hozzá, de én ezt kihagytam, hogy a hagyma ne nyomja el a kapor ízét. Ezt mindenkinek az ízlésére bízom.) Kb. fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, tálalás előtt hozzáadjuk a feldarabolt (kihűlt) lazacot, meglocsoljuk egy kevés citromlével és kész. Jó étvágyat!
0 comentarios:
Publicar un comentario