jueves, 23 de junio de 2011

AMIKOR AZ EMBER LÁNYA TÚLVÁSÁROLJA MAGÁT... II.

Esta receta se puede ver en castellano aquí.

Szombaton a nagy paprikavásárláson kívül a könyvesboltba is benéztem és vettem néhány érdekességet. Mert ugye (szakács) könyvből sosem elég, ugyanúgy, mint konyhai ketyerékből. Igaz, hogy a sok szartól… akarom mondani kütyütől lassan már mozdulni sem lehet a konyhában, de az ember lánya mindig meglát valamit, amit feltétlenül meg kell venni, mert szép, mert hasznos (?) és ami a legfontosabb, mert olyan még nincs. Szóval vasárnap délelőtt éppen az új szerzeményeimet lapozgattam, amikor is rábukkantam nem egy, de több olyan receptre is, aminek az egyik összetevője a sültpaprika. Merje nekem valaki azt mondani, hogy ez a véletlen műve… Ebben benne volt a sors keze is, az tuti! Mindenesetre akárki vagy akármi is irányította a láthatatlan szálakat, nagyon örültem neki, mert ráadásul a kinézett kajához minden hozzávaló megvolt itthon. Úgyhogy nekiláttam a könnyű kis ebédnek, mert 30 fokon felül nem is igen kíván a szervezet ennél nehezebb ételt.


SALÁTA CSIRKEMELLEL ÉS SÜLTPAPRIKÁVAL


Hozzávalók (2 személyre):

• 1 egész csirkemell
• sültpaprika (ízlés szerinti mennyiség)
• 2 kisebb fej szív saláta
• félmaroknyi fenyőmag
• egy kis csokor bazsalikom
• Jerez-i érlelt borecet (ha nincs, jó a vörösbor ecet)
• só, bors
• extra szűz olívaolaj

A csirkemellet, ha szükséges lebőrözzük, hosszában félbevágjuk, és kicsontozzuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és sütőben megsütjük. Takarjuk le fóliával és csak a végén grillezzük egy kicsit, hogy ne képződjön rajta túl kemény kéreg. Ha kész, hagyjuk hűlni. Közben felaprítjuk a bazsalikomot és egy csipet sóval fűszermozsárban pépesítjük. Hozzáadunk egy kevés érlelt borecetet, összedolgozzuk és apránként olívaolajat adagolunk hozzá, amíg el nem érjük a kívánt mennyiségű vinaigrette-et. Ezután leveleire szedjük a salátafejeket, folyó víz alatt megmossuk és salátacentrifugában megszárítjuk. Végül enyhén megpirítjuk a fenyőmagot. Körberakunk egy tálat nagyobb salátalevelekkel, a többit pedig összedaraboljuk és a közepére szórjuk. Picit megsózzuk. Rárakjuk a sültpaprikát (ez ugye már be volt ízesítve fokhagymával és sóval) és erre kerül a felszeletelt csirkemell. Végül megszórjuk az egészet pirított fenyőmaggal és meglocsoljuk a vinaigrette-tel.
Egy pohár hűs fehérborral...isteni. Jó étvágyat!

 

0 comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...