viernes, 8 de abril de 2011

RICOTTÁVAL TÖLTÖTT PADLIZSÁN

Esta receta se puede ver en castellano aquí.

Egy gyors, könnyű, egészséges és egyszerű recept. Egyszerűbb már nem is lehetne. Kevés hozzávalót és kevés munkát igénylő, ráadásul finom és olcsó. Fogyasztható előételként és főételként egyaránt. A hozzávalók egész évben kaphatók. Nincs rá mentség, hogy ne csináljátok meg. Munkára fel!

Hozzávalók (2 személyre):

• 2 közepes padlizsán
• 25 dkg ricotta
• friss metélőhagyma
• kb. 20 db koktélparadicsom
• 1 lilahagyma
• néhány levél friss bazsalikom
• só
• modenai balzsamecet
• olívaolaj

Először elkészítjük a tölteléket. A ricottát egy tálba tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk az aprított metélőhagymát és jól kikeverjük. Félretesszük. A megmosott paradicsomokat félbevágjuk és a félkarikákra vágott hagymával egy tálkába tesszük, sózzuk és meglocsoljuk balzsamecettel és olívaolajjal. A bazsalikomleveleket leöblítjük, és papírtörlővel kicsit megszárítjuk. Végül szelünk nyolc szeletet hosszanti irányban a padlizsánokból, kicsit megsózzuk, megkenjük olívaolajjal és grillserpenyőn enyhén megsütjük mindkét oldalukat. Mikor kész, négy szeletet megkenünk ricottával és a másik néggyel befedjük. Tányérra helyezzük, hozzáadjuk a paradicsomsalátát és bazsalikomlevelekkel díszítjük. Kész! Ennyire gyors és pofonegyszerű.



0 comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...