Esta receta se puede ver en castellano aquí.
Minden bizonnyal állíthatom, hogy ez a kedvenc salátám. Egyszerűen szem-szájnak ingere. Összetevői tökéletesen illenek egymáshoz és nagyon kellemes íz (és szín) kombinációt alkotnak. Ez egy komplett, nagyon egészséges és nagyon tápláló saláta.
Minden bizonnyal állíthatom, hogy ez a kedvenc salátám. Egyszerűen szem-szájnak ingere. Összetevői tökéletesen illenek egymáshoz és nagyon kellemes íz (és szín) kombinációt alkotnak. Ez egy komplett, nagyon egészséges és nagyon tápláló saláta.
A lazac az olajos halak egyike, Omega 3 zsírsavakban és fehérjében gazdag, de kiváló szelén, B12, B6, D vitamin és magnézium forrás is. Éppen ezért a szuperételek egyike. A rendszeres lazacfogyasztás erősíti az immun-, ideg-, szív- és érrendszert, megelőzi a magas vérnyomást, valamint megvéd az agyvérzés, infarktus és rákos daganatok kialakulása ellen. A lazac remekül passzol egy egészséges étrendbe. Magas zsírsav tartalma miatt a vágykeltő ételek egyike. (Khm,… ezt idáig nem is tudtam. Mindig tanul az ember.) A füstölt lazac hetekig is elállhat, de tartsuk be a csomagoláson feltüntetett felhasználási utasítást – már a kissé romlott hal is gyomormérgezést okozhat!
Az avokádó az egyik legegészségesebb gyümölcs, bár valójában inkább zöldségként fogyasztjuk salátákban, töltve vagy önmagában. Magas kálium, E- vitamin, antioxidáns, rost, és folsav tartalma miatt az avokádó is a szuperételek egyike, amelynek húsa egyéb ásványi anyagokat és hasznos olajat is tartalmaz. Bár magas a kalóriatartalma, ez “jó kalória”, így rendszeresen fogyaszthatjuk. Segít az emésztési zavarokon, megelőzhet szív és érrendszeri betegségeket. Nagyon jó a bőrre is.
Mi mást mondhatnék még erről a salátáról? Hiszen csak rá kell nézni és önmagáért beszél. Ajánlom, hogy készítsétek el és győződjetek meg magatok. Megadom a hozzávalókat, de azok mennyiségét mindenki ízlésére (és étvágyára) bízom.
Hozzávalók:
• saláta (a fajta, ízléstől függ)
• füstölt lazac
• lilahagyma (vagy újhagyma)
• avokádó
• főtt tojás
• só
• friss kapor
A vinaigrette-hez:
• koktél csemege uborka
• kapribogyó
• fehérbor ecet
• olívaolaj
• só
A vinaigrette-hez apró darabokra vágjuk az uborkát és a kapribogyóval együtt egy tálkába tesszük. Sózzuk, majd hozzáadjuk a borecetet és az olívaolajat. Jól elkeverjük és félretesszük.
Feldaraboljuk a salátát, megmossuk, megszárítjuk és egy tányérra vagy tálra rendezzük és megsózzuk. A hagymát karikára, a lazacot pedig csíkokra vágjuk, és a salátára rakjuk. Ennek tetejére kerül a felszeletelt avokádó és a főtt tojás. Végül meglocsoljuk a vinaigrettel és megszórjuk frissen metélt kaporral. Mmmm… jó étvágyat!
0 comentarios:
Publicar un comentario