jueves, 1 de marzo de 2012

SPAGHETTI VÖRÖSBOROS MARHARAGUVAL / ESPAGUETIS CON RAGÚ DE TERNERA AL VINO TINTO

Esta receta se puede ver en castellano aquí.

Ezt a ragut igazából a születésnapomon elfogyasztott lasagne-hoz készítettem, de akkor arról nem állt módomban fotókat gyártani. Mivel jó nagy mennyiség készült belőle, a fel nem használt adag ment a hűtőbe, ma pedig elővettem és spaghettivel toltuk. De a tészta most csak mellékszereplő (mindenki olyat választ amilyenhez éppen kedve van) a hangsúly ez esetben a ragun van. Érdemes belőle nagyobb mennyiséget csinálni és ha kihűlt, kisebb adagokban lefagyasztani. Hálásak leszünk érte azokon a napokon, amikor vagy az idő vagy a kedv hiányzik a főzéshez. Ugorjunk hát neki!

Hozzávalók:
·         800 g darált marhahús (aki jobban szereti, keverheti felesben a marhát sertéshússal)
·         100 g füstölt császárhús
·         1 nagy (vagy két kisebb) vöröshagyma
·         4 gerezd fokhagyma
·         1 közepes nagyságú sárgarépa
·         1 kb. 25 cm hosszú szárzeller
·         1 babérlevél
·         só, bors
·         1 teáskanálnyi majoránna
·         200 ml száraz, testes vörösbor
·         50 g vaj
·         olívaolaj
·         400 g sűrített, natúr paradicsompüré



1.     Előkészítjük a hozzávalókat: megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát, répát és a szárzellert. A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát és a szárzellert vékony karikára vágjuk, a répát pedig nagylyukú reszelőn lereszeljük.

2.     Egy vastag falú lábasba tesszük a vajat, és amikor már habzik, hozzáöntünk kb. 100 ml olívaolajat. Beletesszük a hagymát, a szárzellert és a répát és mérsékelt tűzön dinszteljük.

3.     15 perc után hozzáadjuk az apró kockákra vágott császárhúst, a fokhagymát és a babérlevelet, és tovább dinszteljük.


4.     Mikor a csaszárhús zsírjára sült, beletesszük a darálthúst, sózzuk-borsozzuk, és miközben pirul, villával szétnyomkodjuk, hogy ne álljon össze csomókba.

5.     20 percnyi lassú pirítás után felöntjük a vörösborral és miután kiforraltuk az alkoholt, hozzáadjuk a paradicsompürét. Megszórjuk majoránnával, ha kell utána sózunk és nagyon alacsony lángon (minimumon) lefedve rotyogtatjuk kb. 2,5 órán keresztül.

6.     Néha-néha keverünk rajta egyet, és ha úgy látjuk hogy nagyon szükséges, adhatunk hozzá egy kevés alaplevet.




0 comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...