Esta receta se puede ver en castellano aquí.
Ezt a ragut igazából a születésnapomon elfogyasztott lasagne-hoz készítettem, de akkor arról nem állt módomban fotókat gyártani. Mivel jó nagy mennyiség készült belőle, a fel nem használt adag ment a hűtőbe, ma pedig elővettem és spaghettivel toltuk. De a tészta most csak mellékszereplő (mindenki olyat választ amilyenhez éppen kedve van) a hangsúly ez esetben a ragun van. Érdemes belőle nagyobb mennyiséget csinálni és ha kihűlt, kisebb adagokban lefagyasztani. Hálásak leszünk érte azokon a napokon, amikor vagy az idő vagy a kedv hiányzik a főzéshez. Ugorjunk hát neki!
Ezt a ragut igazából a születésnapomon elfogyasztott lasagne-hoz készítettem, de akkor arról nem állt módomban fotókat gyártani. Mivel jó nagy mennyiség készült belőle, a fel nem használt adag ment a hűtőbe, ma pedig elővettem és spaghettivel toltuk. De a tészta most csak mellékszereplő (mindenki olyat választ amilyenhez éppen kedve van) a hangsúly ez esetben a ragun van. Érdemes belőle nagyobb mennyiséget csinálni és ha kihűlt, kisebb adagokban lefagyasztani. Hálásak leszünk érte azokon a napokon, amikor vagy az idő vagy a kedv hiányzik a főzéshez. Ugorjunk hát neki!
Hozzávalók:
·
800 g darált marhahús (aki jobban
szereti, keverheti felesben a marhát sertéshússal) · 100 g füstölt császárhús
· 1 nagy (vagy két kisebb) vöröshagyma
· 4 gerezd fokhagyma
· 1 közepes nagyságú sárgarépa
· 1 kb. 25 cm hosszú szárzeller
· 1 babérlevél
· só, bors
· 1 teáskanálnyi majoránna
· 200 ml száraz, testes vörösbor
· 50 g vaj
· olívaolaj
· 400 g sűrített, natúr paradicsompüré
1. Előkészítjük a hozzávalókat:
megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát, répát és a szárzellert. A hagymát
felaprítjuk, a fokhagymát és a szárzellert vékony karikára vágjuk, a répát
pedig nagylyukú reszelőn lereszeljük.
2. Egy vastag falú lábasba tesszük a vajat, és amikor már habzik,
hozzáöntünk kb. 100 ml olívaolajat. Beletesszük a hagymát, a szárzellert és a
répát és mérsékelt tűzön dinszteljük.
3. 15 perc után hozzáadjuk az apró kockákra vágott császárhúst, a fokhagymát
és a babérlevelet, és tovább dinszteljük.
4. Mikor a csaszárhús zsírjára sült, beletesszük a darálthúst,
sózzuk-borsozzuk, és miközben pirul, villával szétnyomkodjuk, hogy ne álljon
össze csomókba.
5. 20 percnyi lassú pirítás után felöntjük a vörösborral és miután
kiforraltuk az alkoholt, hozzáadjuk a paradicsompürét. Megszórjuk majoránnával,
ha kell utána sózunk és nagyon alacsony lángon (minimumon) lefedve rotyogtatjuk
kb. 2,5 órán keresztül.
6. Néha-néha keverünk rajta egyet, és
ha úgy látjuk hogy nagyon szükséges, adhatunk hozzá egy kevés alaplevet.
0 comentarios:
Publicar un comentario