sábado, 26 de febrero de 2011

KARAMELLIZÁLT PAPRIKA

Esta receta se puede ver en castellano aquí.

A paprikának sokféle elkészítési módja van és megtaláljuk számos ízletes étel összetevői közt. A mai recept viszont jó példa arra, hogy nemcsak sósan, de édesen el lehet készíteni. Ideális canapékhoz vagy húsokkal kombinálva, mivel érdekes sós-édes kontrasztot alkot. Ajánlom, próbáljátok ki!

Hozzávalók:
• 7 db kalifornia paprika
• 1,5 dl fehérbor ecet
• 1,5 dl cukor
• nagyszemű tengeri só


Megmossuk a paprikákat, kicsumázzuk, kivágjuk az ereket és nem túl hosszú csíkokra vágjuk. Beletesszük egy szűrőbe, megszórjuk nagyszemű tengeri sóval és néhány órát állni hagyjuk. Én egy éjszakát állni hagyom. (Igencsak össze szokott esni.)


Másnap a cukrot és az ecetet feltesszük egy edényben, és amint a cukor feloldódott hozzáadjuk a paprikát. Alacsony hőfokon hagyjuk (néha megkeverjük) addig, amíg jó sűrű szirupos nem lesz.


Ekkor vegyük le a tűzről és kész. Amikor már egy kicsit kihűlt, egy zárható üvegben a hűtőben tároljuk.  Már ha marad...  (Ebből a mennyiségből egy kb. 2 dl-es üveggel lett.)








0 comentarios:

Publicar un comentario en la entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...