Esta receta se puede ver en castellano aquí.
· 1 nagyobb narancs
· 1 kis fej (vagy fél fej) lilahagyma
· ½ avokádó
· 50 g fetasajt
· 10 szem fekete magozott olívabogyó
· só, bors
· olívaolaj
· egy narancs leve
Egyik kedvenc zöldségem ilyenkor télen az édeskömény, rengetegféleképpen
el lehet készíteni...és ha belegondolok, hogy eleinte csak simán főzve ettem
pici sóval és olívaolajjal. De úgy is imádtam. Nagyon jól passzol hozzá a
narancs, van is pár ilyen receptem, úgyhogy kezdeném most ezzel a fincsi,
vitamindús és laktató salátával.
Hozzávalók (2 személyre):
·
½ gumó édeskömény· 1 nagyobb narancs
· 1 kis fej (vagy fél fej) lilahagyma
· ½ avokádó
· 50 g fetasajt
· 10 szem fekete magozott olívabogyó
· só, bors
· olívaolaj
· egy narancs leve
Az édesköményről (ha kell) leszedjük a külső réteget,
majd a lilahagymával együtt hosszúkásra (zsülienre) szeleteljük, és egy tálba
tesszük. A narancsot késsel meghámozzuk úgy, hogy a héjával együtt a fehér
réteg is lemenjen (ezt nálunk úgy mondják, hogy húsig lehámozzuk) majd keresztben
kb. félt centis szeletekre vágjuk, ezután a szeleteket félbevágjuk és hozzáadjuk
a köményhez.
A narancslevet egy tálkába tesszük, adunk hozzá egy pici
sót (ne sokat mert a feta is sós), kb. 3 kanálnyi olívaolajat és kikeverjük. Egy
részével meglocsoljuk a tálban lévő zöldségeket, amiket egy salátástálra rendezzünk. Utoljára hosszúkás szeletekre vágjuk az avokádót és megfelezzük az
olajbogyókat. Ezt is a salátára pakoljuk, tekerünk rá egy kevés borsot és
rámorzsoljuk a fetasajtot. Meglocsoljuk a maradék vinaigrette-tel és édeskömény
levelekkel díszítjük. Ha nem volt a köményen felhasználható levél,
megszórhatjuk kaporral is, de el is hagyhatjuk teljesen.
0 comentarios:
Publicar un comentario