Esta receta se puede ver en castellano aquí.
Azt hiszem, talán még nem szaladtunk ki a fügeszezonból. Azok, akik szeretitek a fügét (no meg azok is, akik nem, mert meg fogjátok szeretni) feltétlen próbáljátok ki ezt a receptet. Ígérem, nem fogtok csalódni. Furcsának tűnhet ugyan - első látásra nekem is az volt - hogy ezt a mézédes gyümölcsöt olyan hozzávalókkal házasítjuk össze amik sósak, illetve amelyeket általában sózni szoktunk, de megér egy próbát. Úgyis tudom, hogy ízleni fog! Arról nem is beszélve, hogy ennél egyszerűbb már nem is lehetne.
Azt hiszem, talán még nem szaladtunk ki a fügeszezonból. Azok, akik szeretitek a fügét (no meg azok is, akik nem, mert meg fogjátok szeretni) feltétlen próbáljátok ki ezt a receptet. Ígérem, nem fogtok csalódni. Furcsának tűnhet ugyan - első látásra nekem is az volt - hogy ezt a mézédes gyümölcsöt olyan hozzávalókkal házasítjuk össze amik sósak, illetve amelyeket általában sózni szoktunk, de megér egy próbát. Úgyis tudom, hogy ízleni fog! Arról nem is beszélve, hogy ennél egyszerűbb már nem is lehetne.
Hozzávalók (2 személyre):
• 160 g linguine
• egy kis maréknyi fenyőmag
• 6-8 db közepes füge
• egy pici gerezd fokhagyma
• 30 g reszelt parmezán sajt
• só
• 6-8 bazsalikomlevél
• olívaolaj
Míg a tészta főzővize felforr, elkészítjük a pesztót. Ehhez első lépésként egy serpenyőben enyhén megpirítjuk a fenyőmagot. Félreteszünk belőle néhány szemet, a többit pedig beletesszük a botmixer poharába. Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt fügét, a fokhagymát, a reszelt parmezánt, a bazsalikomleveleket és egy csipetnyi sót. Miközben mindezt jól összedolgozzuk, lassanként annyi olívaolajat folyatunk hozzá, amíg egy sűrű, krémes pesztó állagot nem kapunk. (Csak lassanként adagoljuk az olajat!) Mire ezzel készen vagyunk, nagyjából már forr is a víz. Megsózzuk és fogkeményre főzzük benne a tésztát. Végül leszűrjük, összekeverjük a pesztóval és megszórjuk a maradék fenyőmaggal. Néhány bazsalikomlevéllel és egy kevés parmezánforgáccsal díszítjük. Isteni!
Naggyon JÓÓÓ!
ResponderEliminarFügepesztó, Király.
kösz a tippet !