jueves, 15 de septiembre de 2011

AVOKÁDÓS-MANGÓS CSIRKESALÁTA /ENSALADA DE POLLO CON AGUACATE Y MANGO

Esta receta se puede ver en castellano aquí.

A múltkori salátareceptnél említettem, hogy grillcsirke mellé készítettem. Hát a nevezett grillcsirke mellehúsa egy másik salátában kötött ki, ami hatalmas sikert aratott, úgyhogy hamarosan ismétlés lesz. Borzasztóan egyszerű, laktató és különleges. Bátran ajánlom diétázók figyelmébe (is) annak ellenére, hogy avokádó is van benne, viszont ők a kenyérféléket felejtsék el. Tökéletes főétel úgy ebédre, mint vacsorára. Ajánlom, hogy készítsétek el, nem fogtok csalódni.

Hozzávalók (2 személyre):

• 1 mangó
• 1 avokádó
• néhány csepp citromlé
• 20 dkg sült (vagy főtt) lebőrözött csirkemell
• vegyes salátalevelek

A vinaigrette-hez:

• 2 evőkanál (ek.) frissen facsart narancslé
• 2 ek. frissen facsart citromlé
• 1 ek. magos Dijoni mustár
• 2 ek. extra szűz olívaolaj
• só, frissen őrölt bors

Először összekeverjük egy tálkában a vinaigrette hozzávalóit, hogy összeérjenek az ízek. Utána meghámozzuk-kimagozzuk a mangót és vékonyan felszeleteljük. Ugyanezt tesszük az avokádóval is miután félbevágtuk, kivettük a magját és óvatosan lefejtettük a héját. Locsoljuk meg pár csepp citromlével, hogy ne színeződjön el. A csirkemellet is vékony szeletekre vágjuk (megkönnyíti a szeletelést, ha egy éjszakát hűtőben áll) majd rendezzünk mindent szépen egy lapostányérra vagy salátástálra. A közepére tesszük a megmosott lecsepegtetett zsenge salátaleveleket és nem marad más hátra, mint meglocsolni a vinaigrette-tel. Jó étvágyat!


0 comentarios:

Publicar un comentario en la entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...