Esta receta se puede ver en castellano aquí.
A levesen és a főzeléken túl a babot nagyon sokféleképpen
el lehet készíteni, tudják ezt főként azok, akik szeretik a mediterrán konyhát.
Például rengeteg fajta saláta alapjaként szolgálhat, csak a fantáziánk szab
határt, hogy mivel társítsuk. Mivel ma már lehet nagyon jó minőségű főtt natúr
babot konzervben kapni, kiküszöbölhetjük az órákon át tartó főzést, és ez bizony
sokszor kihúzza a csávából az időhiánnyal küszködő háziasszonyt. Én is ma egy
ilyen gyors salátát fogok összedobni, amit készítettem már máskor is, és bizton
mondhatom, hogy laktató...amellett, hogy nagyon egészséges és finom. Ha valami hiányzik
a hozzávalók közül, még ebédig gyorsan be is lehet szerezni.
Hozzávalók (4 személyre):
·
300 g főtt fehér bab· 1 közepes fej radicchio
· 2 db szárzeller
· 1 doboz (150-175 g) tonhalkonzerv (ha lehet, jó minőségű darabos legyen, ne törmelék)
A vinaigrette-hez:
·
1 csokor petrezselyem· 4 evőkanál olívaolaj
· fél citrom reszelt héja és leve
· 1 gerezd fokhagyma
· só, frissen őrölt bors
Először összeállítjuk a vinaigrette-t, amihez felaprítjuk
a megmosott leszárított petrezselymet és egy tálkában összekeverjük a többi
hozzávalóval. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
A radicchiot
leveleire szedjük, folyó víz alatt leöblítjük és salátacentrifugában (vagy
konyhai papírtörlővel) megszárítjuk, majd kézzel nagyobb darabokra tépkedjük. A
zellerszárakat amennyire lehet „leszálkázzuk” és vékony szeletekre vágjuk. A
babot, radicchiot és a zellert egy tálba tesszük és meglocsoljuk, majd óvatosan
összekeverjük a vinaigrette-tel, hogy a bab ne nagyon törjön össze. Ezután
salátástálra borítjuk, és a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett tonhalat. Voilà! J
0 comentarios:
Publicar un comentario