miércoles, 25 de mayo de 2011

KETTŐT EGY CSAPÁSRA...

Esta receta se puede ver en castellano aquí.

TORTILLA ZSENGE FOKHAGYMÁVAL



Ma két receptet adok egyszerre mivel nagyon jól kiegészítik egymást, de természetesen mindkettőt kombinálhatjátok mással is... nem fognak összeveszni.
Nálam a tavasz - mikor kibújnak a friss hajtások - nem múlhat el anélkül, hogy ne csinálnék tortillát fokhagymával. Imádom. A még csak enyhén fokhagymaízű zsenge hajtások kivételes csemegét képeznek. Kár, hogy nem kapható egész évben. Ez a tortilla önmagában is megállja a helyét, de én ez alkalommal pácolt csirkeszárnnyal tálaltam. De vágjunk bele a gyakorlati részbe.

Hozzávalók (4 személyre):

• egy nagy csokor zsenge fokhagymahajtás
• 8 tojás
• só
• olívaolaj

Elkészítési mód:

A fokhagymahajtásokról lecsípjük a bimbókat és a többit 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Leöblítjük, lecsöpögtetjük és serpenyőben fedő alatt kevés olívaolajon megpároljuk.


Mikor készen van, a tojásokat felütjük egy tálba, sózzuk, felverjük és belekeverjük a fokhagymahajtásokat. Ezután egy tiszta serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd levesszük a lángot teljesen takarékra és beleöntjük a keveréket. Elegyengetjük.


A tortillát lassú tűzön sütjük, a serpenyőt néha meg-megmozgatva.


Mikor látjuk, hogy a tojás már körbe meg van sülve (nem baj ha a közepe még egy kicsit nyers), befedjük a serpenyőt egy lapostányérral és átfordítjuk.


Így a tortillánk a tányérba kerül, ahonnan óvatosan (de határozottan) visszacsúsztatjuk a serpenyőbe.


Mikor a másik oldala is megsült, újra befedjük, de most már azzal a tányérral, amelyben tálalni fogjuk. Megfordítjuk és kész. Ha a fokhagymahajtások beszerzése gondot okoz, helyettesíthetitek zöldspárgával, azzal is nagyon finom.


Fontos, hogy a tortilla kis lángon és lassan süljön, különben kívül megég belül pedig nyers marad. Bár (ahogy az a képen is látszik), én úgy sütöm, hogy belül lágy maradjon, mert mi így szeretjük. Ez ízlés kérdése.




SZÓJÁBAN PÁCOLT CSIRKESZÁRNY

Hozzávalók (4 személyre):

• 8 db csirkeszárny (én a hegyét nem szoktam felhasználni)
• 4 evőkanál szójaszósz
• 2 evőkanál Worchester-szósz
• só
• frissen őrölt bors
• 4 evőkanál olívaolaj (plusz amiben sütni fogjuk)

Elkészítési mód:

Miután megmostuk és lecsöpögtettük a csirkeszárnyakat, egy tálba tesszük és összekeverjük a többi hozzávalóval.


Kb. egy órán át pácoljuk, majd olívaolajban ropogósra sütjük őket. (Aki akarja, sütőben is sütheti.) Forrón tálaljuk a fokhagymás tortillával. Jó étvágyat!



2 comentarios:

  1. Hűű, fokhagymahajtás! De nagyon szeretem! De mindig csak akkor jutok hozzá, ha Kínában járok.Itthon még sosem láttam.:(

    ResponderEliminar
  2. Az igazság az, hogy Magyarországon én sem láttam soha (anyukám kertjén kívül), pedig nagyon finom. Valaki elkezdhetné árulni, hogy az emberek rászokjanak. :-)

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...