viernes, 20 de mayo de 2011

SÜLTPAPRIKA-SALÁTA FÜSTÖLT TŐKEHALLAL

Esta receta se puede ver en castellano aquí.

Nem akarlak untatni benneteket, de ebben a receptben újra a paprikáról lesz szó, ami azon túl, hogy az egyik legegészségesebb zöldségféle, rendkívül sokféleképpen felhasználható a gasztronómiában. Tudjuk nagyon jól, hogy fogyasztható sülve, főve, párolva, grillezve, nyersen vagy szárítva. Azzal sem mondok újdonságot, hogy nekem a sültpaprika az egyik nagy kedvencem, mivel nemcsak rengetegfajta salátába lehet tenni, de számtalan más ételnek is fontos alapanyaga. Bevallom, nálam a hűtőszekrényben mindig található némi sültpaprika és házilag (természetesen általam) készített paradicsomalap (is).
A paprikasütés hogyanjáról már beszéltem egy külön erre szánt posztban (itt), ám nemcsak piros, hanem zöld kalifornia paprikát is szoktam sütni, aminek egész más az ízvilága.


Ezt a salátát még Húsvét hetében készítettem. Leszámítva a paprikasütés, ill. tisztítás idejét, egy szempillantás alatt készen van és felszolgálható úgy előételként, mint főételként. De haladjunk lépésenként.

Hozzávalók:

• piros kalifornia paprika
• zöld kalifornia paprika
• füstölt tőkehal
• lilahagyma
• fokhagyma
• só
• extra szűz olívaolaj

Elkészítési mód:

A sült paprikákat miután meghámoztuk és kicsumáztuk, csíkokra vágjuk. Egy gerezd fokhagymát belepréselünk egy kis tálba, bőven meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal és jól összekeverjük. Salátástálba tesszük a csíkokra vágott (piros és zöld) sültpaprikát, a szintén csíkokra vágott füstölt tőkehalat és a julienre vágott lilahagymát. Megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymás olívaolajat és jól átforgatjuk. Fogyasztható azonnal is, de sokkal finomabb ha hagyjuk néhány órát állni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
Friss kenyérrel,… verhetetlen!



Írjátok meg kérdéseiteket, véleményeteket. Minden hozzászólást szívesen látok! :-)

0 comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...