Esta receta se puede ver en castellano aquí.
Hozzávalók (4 személyre):
• egy nagy csokor zsenge fokhagymahajtás
• 8 tojás
• só
• olívaolaj
Elkészítési mód:
SZÓJÁBAN PÁCOLT CSIRKESZÁRNY
Hozzávalók (4 személyre):
• 8 db csirkeszárny (én a hegyét nem szoktam felhasználni)
• 4 evőkanál szójaszósz
• 2 evőkanál Worchester-szósz
• só
• frissen őrölt bors
• 4 evőkanál olívaolaj (plusz amiben sütni fogjuk)
Elkészítési mód:
Miután megmostuk és lecsöpögtettük a csirkeszárnyakat, egy tálba tesszük és összekeverjük a többi hozzávalóval.
Kb. egy órán át pácoljuk, majd olívaolajban ropogósra sütjük őket. (Aki akarja, sütőben is sütheti.) Forrón tálaljuk a fokhagymás tortillával. Jó étvágyat!
TORTILLA ZSENGE FOKHAGYMÁVAL
Ma két receptet adok egyszerre mivel nagyon jól kiegészítik egymást, de természetesen mindkettőt kombinálhatjátok mással is... nem fognak összeveszni.
Nálam a tavasz - mikor kibújnak a friss hajtások - nem múlhat el anélkül, hogy ne csinálnék tortillát fokhagymával. Imádom. A még csak enyhén fokhagymaízű zsenge hajtások kivételes csemegét képeznek. Kár, hogy nem kapható egész évben. Ez a tortilla önmagában is megállja a helyét, de én ez alkalommal pácolt csirkeszárnnyal tálaltam. De vágjunk bele a gyakorlati részbe.
Hozzávalók (4 személyre):
• egy nagy csokor zsenge fokhagymahajtás
• 8 tojás
• só
• olívaolaj
Elkészítési mód:
A fokhagymahajtásokról lecsípjük a bimbókat és a többit 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Leöblítjük, lecsöpögtetjük és serpenyőben fedő alatt kevés olívaolajon megpároljuk.
Mikor készen van, a tojásokat felütjük egy tálba, sózzuk, felverjük és belekeverjük a fokhagymahajtásokat. Ezután egy tiszta serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd levesszük a lángot teljesen takarékra és beleöntjük a keveréket. Elegyengetjük.
A tortillát lassú tűzön sütjük, a serpenyőt néha meg-megmozgatva.
Mikor látjuk, hogy a tojás már körbe meg van sülve (nem baj ha a közepe még egy kicsit nyers), befedjük a serpenyőt egy lapostányérral és átfordítjuk.
Így a tortillánk a tányérba kerül, ahonnan óvatosan (de határozottan) visszacsúsztatjuk a serpenyőbe.
Mikor a másik oldala is megsült, újra befedjük, de most már azzal a tányérral, amelyben tálalni fogjuk. Megfordítjuk és kész. Ha a fokhagymahajtások beszerzése gondot okoz, helyettesíthetitek zöldspárgával, azzal is nagyon finom.
Fontos, hogy a tortilla kis lángon és lassan süljön, különben kívül megég belül pedig nyers marad. Bár (ahogy az a képen is látszik), én úgy sütöm, hogy belül lágy maradjon, mert mi így szeretjük. Ez ízlés kérdése.
SZÓJÁBAN PÁCOLT CSIRKESZÁRNY
Hozzávalók (4 személyre):
• 8 db csirkeszárny (én a hegyét nem szoktam felhasználni)
• 4 evőkanál szójaszósz
• 2 evőkanál Worchester-szósz
• só
• frissen őrölt bors
• 4 evőkanál olívaolaj (plusz amiben sütni fogjuk)
Elkészítési mód:
Miután megmostuk és lecsöpögtettük a csirkeszárnyakat, egy tálba tesszük és összekeverjük a többi hozzávalóval.
Kb. egy órán át pácoljuk, majd olívaolajban ropogósra sütjük őket. (Aki akarja, sütőben is sütheti.) Forrón tálaljuk a fokhagymás tortillával. Jó étvágyat!
Hűű, fokhagymahajtás! De nagyon szeretem! De mindig csak akkor jutok hozzá, ha Kínában járok.Itthon még sosem láttam.:(
ResponderEliminarAz igazság az, hogy Magyarországon én sem láttam soha (anyukám kertjén kívül), pedig nagyon finom. Valaki elkezdhetné árulni, hogy az emberek rászokjanak. :-)
ResponderEliminar