Esta receta se puede ver en castellano aquí.
Hozzávalók (2 személyre):
• ½ kg ehető kékkagyló (más néven feketekagyló)
• 20 dkg vénuszkagyló
• 10 dkg garnélarák (ha lehet, hámozatlan)
• 1 közepes hagyma
• 4 gerezd fokhagyma
• 4 paradicsom
• 1 db madárszem chili
• sáfrány
• 1,5 dl száraz fehérbor
• só
• olívaolaj
• petrezselyem
• 16 dkg spaghetti
• víz
• fél citrom
• babérlevél
• néhány szem egészbors
Elkészítési mód:
Az utóbbi időben nem nagyon nyerők nálam a szénhidrátok. Alig eszem rizst, krumplit pedig még kevésbé. Amiről viszont nem tudok lemondani az a tészta. Mondhatnám úgy is, hogy a tészta a vesztem. Minden nap meg tudnám enni és minden nap másféleképpen tudnám elkészíteni. Hozzáteszem, hogy idejét sem tudom mikor készítettem „carbonara-t” vagy „bolognese-t”, ami általában a két legelterjedtebb elkészítési mód. Ez alkalommal csináltam egy ragut „tengerész módra” ami nagyon egyszerű és borzasztóan szeretik egymást a tésztával. Megadom nektek a hozzávalókat (a Metro áruházakban beszerezhetők), de aki esetleg nem tud hozzájutni a tengeri herkentyűkhöz, az nyugodtan csinálhatja a „paellához” kapható gyorsfagyasztott keverékkel.
Hozzávalók (2 személyre):
• ½ kg ehető kékkagyló (más néven feketekagyló)
• 20 dkg vénuszkagyló
• 10 dkg garnélarák (ha lehet, hámozatlan)
• 1 közepes hagyma
• 4 gerezd fokhagyma
• 4 paradicsom
• 1 db madárszem chili
• sáfrány
• 1,5 dl száraz fehérbor
• só
• olívaolaj
• petrezselyem
• 16 dkg spaghetti
• víz
• fél citrom
• babérlevél
• néhány szem egészbors
Elkészítési mód:
Először enyhén sós vízbe tesszük ázni a vénuszkagylót, hogy az esetleges benne lévő homokot kilökje magából. Közben megtisztítjuk a kékkagylót és egy száraz serpenyöben lefedve feltesszük a tűzre. A saját gőzében ki fog nyílni. A kagylókat kiszedegetjük a kagylóhéjból és félretesszük őket. Megtisztítjuk a rákot és ezt is félretesszük. Egy fazékban vizet forralunk sóval, néhány szem egészborssal, egy babérlevéllel és a fél citrommal. Ha forr, beletesszük a rákok fejét és páncélját. Kb. 5 percig főzzük. Ezután a darabos részeket kidobjuk, és az alaplevet megtartjuk. Egy serpenyőben feltesszük pirítani az apróra vágott hagymát és fokhagymát az összezúzott chilivel. Meghámozzuk a paradicsomot, apróra vágjuk, és a hagymához adjuk. Megszórjuk egy kevés sáfránnyal. Közben az alaplevet felforraljuk és kifőzzük benne a spaghettit, „fogkeményre”. Ha a paradicsomos-hagymás alapunk már jól összepárolódott, felöntjük a borral és mikor felforr, beletesszük a félretett kékkagylót, a rákot, a vénuszkagylót és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Megkóstoljuk, és ha kell sózzuk. Mikor a vénuszkagylók kinyíltak, hozzáadjuk a tésztát, jól összekeverjük és tálaljuk. Vigyázat, addiktív!
0 comentarios:
Publicar un comentario