Esta receta se puede ver en castellano aquí.
Hát ez a sütemény vagy nevezzük inkább édességnek nem igazán
újévi, inkább karácsonyra szokás készíteni, de sajna nekem már sem időm sem
kapacitásom nem volt, hogy sort kerítsek rá az ünnepek előtt. Az eredeti
stollen kalács (vagy kenyér) nem tartozik igazán a kedvenceim közé, de így
tekercs, illetve csiga (kinek hogy tetszik) formájában olyannyira felkeltette a
figyelmem, hogy amióta felfedeztem a receptet ITT, azóta nem hagyott békén és
addig-addig motoszkált a fejemben, hogy szilveszter napján rászántam magam „úgyis
olyan régen ettünk süteményt”...jeligével. :-)
A tölteléken egy kicsit változtattam, mert a mazsola nem nyerő
nálunk, így helyette aprított füge került a tekercsekbe. Ja és még annyit, hogy
én a gyümölcsöket egy éjszakán át áztattam kb. másfél deci rumban (a hűtőszekrényben). A többi hozzávalón és magán az
elkészítési módon nem változtattam, úgyhogy feleslegesnek tartom megismételni azt,
amit a fenti linken el tudtok olvasni.
Jó sütkérezést!
0 comentarios:
Publicar un comentario