Esta receta se puede ver en castellano aquí.
A mai saláta egy - a hűtőajtó kinyitása után született - gyors döntés eredménye. Mivel a szilveszterkor készült falatkák óta volt néhány maradék a frigóban amit nem nagyon lehetett tovább tartogatni, kipakoltam őket a konyhapultra és máris eszembe jutott egy saláta, amit Ch&V-nál láttam egyszer. Meg is volt hozzá minden csak én egy kicsit más „kiszerelésben” tálaltam. Hogy őszinte legyek, annyira mutatós és finom lett, hogy az ünnepi menüben is simán megállta volna a helyét. Kicsit szégyellem is elmondani, hogy utána főfogásként paprikás krumpli volt virslivel (természetesen az is maradék). Igazi fúziós ebéd! :-)
A mai saláta egy - a hűtőajtó kinyitása után született - gyors döntés eredménye. Mivel a szilveszterkor készült falatkák óta volt néhány maradék a frigóban amit nem nagyon lehetett tovább tartogatni, kipakoltam őket a konyhapultra és máris eszembe jutott egy saláta, amit Ch&V-nál láttam egyszer. Meg is volt hozzá minden csak én egy kicsit más „kiszerelésben” tálaltam. Hogy őszinte legyek, annyira mutatós és finom lett, hogy az ünnepi menüben is simán megállta volna a helyét. Kicsit szégyellem is elmondani, hogy utána főfogásként paprikás krumpli volt virslivel (természetesen az is maradék). Igazi fúziós ebéd! :-)
Hozzávalók (2 személyre):
· 12-15 db főtt, tisztított garnélarák
· ½ avokádó
· ½ mangó
· 1 szívsaláta
· egy kis csokor friss koriander
· 1 e.k. juharszirup
· fél lime reszelt héja és leve
· 1 kisebb szárított chili
· só, bors
· 2 kanál extra szűz olívaolaj
Egy
kis tálkában összekeverjük a juharszirupot, a lime reszelt héját és levét és az
olívaolajat. Sózzuk-borsozzuk, ollóval pici darabkákra vágjuk bele a chili paprikát és összekeverjük.
Egy másik tálba kis kockákra vágjuk a mangót, az avokádót és a garnélát is kb. hasonló
nagyságúra daraboljuk. Meglocsoljuk a vinaigrette-el és megszórjuk friss
korianderrel. Mivel a koriander levelei nem túl nagyok, én nem szoktam aprítani
csak lecsipkedem őket a szárról. Leveszünk a szívsalátából 5-6 levelet, folyó
víz alatt leöblítjük és saláta centrifugában megszárítjuk. Végül tányérra
rendezzük és „megtöltjük” őket a salátával. Egyszerű, gyors, finom, különleges és nagyon
egészséges saláta. Jó étvágyat!
0 comentarios:
Publicar un comentario