Esta receta se puede ver en castellano aquí.
Mikor egy nap a neten bóklászva ráakadtam erre a muffinra ITT, azonnal elmentettem a receptet, hogy majd egyszer kipróbálom. Elég sok idő eltelt mire végre vettem egy muffin sütőt és nekiláttam. Kíváncsian vártam a végeredményt, mivel azelőtt sosem ettem sós muffint csak édes változatokat. Nagyon praktikus reggelire vagy uzsonnára, ajánlom, hogy próbáljátok ki. Ja, és természetesen készíthetitek olyan zöldséggel, ill. sajttal, amilyenhez éppen kedvetek van. Ezt már a fantáziátokra bízom.
Mikor egy nap a neten bóklászva ráakadtam erre a muffinra ITT, azonnal elmentettem a receptet, hogy majd egyszer kipróbálom. Elég sok idő eltelt mire végre vettem egy muffin sütőt és nekiláttam. Kíváncsian vártam a végeredményt, mivel azelőtt sosem ettem sós muffint csak édes változatokat. Nagyon praktikus reggelire vagy uzsonnára, ajánlom, hogy próbáljátok ki. Ja, és természetesen készíthetitek olyan zöldséggel, ill. sajttal, amilyenhez éppen kedvetek van. Ezt már a fantáziátokra bízom.
Hozzávalók (12 muffinhoz):
· 310 g liszt
· 2 kávéskanál só
· 2 kávéskanál sütőpor
· ½ kávéskanál szódabikarbóna
· 2 tojás
· 300 ml író (buttermilk)
· 100 g vaj
· 25 g méz
· 2 közepes póréhagyma
· 100 g Cheddar sajt
Először
is készítsük elő és mérjük ki az összes hozzávalót, tisztítsuk meg és aprítsuk
fel a póréhagymát és reszeljük le a sajtot. Kapcsoljuk be a sütőt és állítsuk
be 200 fokra.
Tegyük
egy tálba a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, és
a sót és keverjük össze egy kanállal.
Egy
másik tálba üssük bele a tojásokat és enyhén verjük fel. Adjuk hozzá az írót, a
mézet és az olvasztott (de nem meleg) vajat. Kézi habverővel jól keverjük össze
(nem verjük!) és apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket. Végül lágy
mozdulatokkal keverjük bele a póréhagymát és a reszelt sajtot. A sajtból
félretehetünk egy keveset, amivel megszórjuk majd a muffinok tetejét.
A
muffin sütőt kibéleljük a kapszulákkal (ha nem használunk kapszulát, akkor
kikenjük pár csepp olajjal) és ¾ részig megtöltjük őket masszával. Megszórjuk
mindegyiknek a tetejét kevés reszelt sajttal és mehet a sütőbe. A hőfokot visszavesszük 190 fokra és kb. 25
percig sütjük. Végezhetünk tűpróbát a végén, hogy biztosan átsült-e a közepe.
Ha kész, kivesszük, és kicsit hagyjuk hűlni. Langyosan a legfinomabb. Jó
étvágyat!
Nagyon szeretem a pórét, nagyon szeretem a cheddart :) Úgy hogy kérek szépen (nem leszek mohó) 3 db muffint.
ResponderEliminarÉs most látom a "your comment feed my blog" képet, óriási! Nagyon megharagudnál, ha elkérném, és kiraknám az enyémre is ? (nyugodtan mondd, ha igen!) pussz
Dehogy haragszom, vidd csak nyugodtan (amúgy van többféle színben és formában is ott ahol én szerváltam)....de nem csináltam csak egy tucat muffint, úgyhogy tessék csak szépen megsütni. :-))
EliminarAkkor kénytelen leszek megsütni (durciarc)
ResponderEliminarÉs köszipuszi, viszem a képet :)
Sajtos, hagymás, mézes- finom harapnivaló, napsütötte színben!
ResponderEliminar