jueves, 9 de junio de 2011

PÁCOLT EPER MÁRVÁNYOS MASCARPONÉVAL

Esta receta se puede ver en castellano aquí.

Most, hogy az eperszezon kellős közepén vagyunk és majd’ mindenki a földeken van szedd magad akcióban, adok nektek egy fantasztikus receptet (a több száz mellé ami a neten kering). Elismerem, hogy nem tartozik az extra light desszertek kategóriájába,… de olyan nem is létezik. Egy desszert igenis adja meg nekünk azt az apró örömöt, amire néha-néha vágyunk, és amihez igenis jogunk van ebben a rohanó világban. Enélkül nagyon unalmas lenne az élet. Ugye hogy igazam van? Megosztom hát veletek a titkát ennek az egyszerű, de nagyon finom desszertnek.

Hozzávalók (2 kehelyhez):

• 25 dkg eper
• 2 evőkanál cukor
• fél citrom leve

Krém:

• 10 dkg mascarpone sajt
• 5 dkg étcsokoládé
• szeletelt mandula a díszítéshez

Elkészítési mód:

Mossuk meg az epret, csöpögtessük le, távolítsuk el a szárát és hosszában vágjuk négyfelé. Tegyük egy tálba, szórjuk meg a cukorral és adjuk hozzá a citromlevet. Keverjük jól össze és hagyjuk pácolni egy éjszakán át a hűtőben. (Ha esetleg nincs rá ennyi időtök, akkor is minimum három órán át hagyjátok pácolni.)
Másnap, vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét. Közben, elektromos habverővel keverjük krémesre egy kicsit a mascarpone sajtot, hogy ne legyen túl kompakt, és enyhén pirítsuk meg a mandulát egy serpenyőben. Mikor a csokoládé már felolvadt adjuk hozzá a sajthoz, de csak annyira keverjük össze (kanállal), hogy márványos maradjon.
Végül osszuk el az epret a két kehelybe, tegyünk rá krémet és díszítsük néhány eperdarabbal és a szeletelt mandulával. Ezzel készen is lennénk. Kezdődhet az élvezet!
(Van még egy másik epres receptem is ami nagyon finom… tartozom vele!)



Az eredeti receptet L' Exquisit-nél láttam.

2 comentarios:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...