lunes, 11 de julio de 2011

AMIKOR AZ EMBER LÁNYA TÚLVÁSÁROLJA MAGÁT... IV. / CUANDO UNA COMPRA DEMASIADO... IV.

Esta receta se puede ver en castellano aquí.

TRICOLOR SALÁTA

Még nem fejeztem be az ételsorozatot amit a paprikadömping alkalmával produkáltam, csak gondoltam tartok egy kis pihenőt nehogy végképp megutáljatok emiatt.
A mai, talán nem is nevezhető receptnek (ezt a kissé idétlen nevet is most találtam ki neki), hiszen főzni abszolút nem szükséges viszont egy nagyon frappáns előétel, sőt, önmagában friss kenyérrel vacsoraként is megállja a helyét. Ami - egyszerűsége mellett - különlegessé teszi, az a három összetevő ízének és textúrájának a keveredése. A sültpaprika ugye már adva van (amit vékony csíkokra vágunk, ha szélesebb darabokban lenne), ezenkívül szükségünk van egy nagyobbacska avokádó felére (a másik felére csepegtessünk citromot, folpack-kal befedve pár napig eláll a hűtőben), és egy kisebb konzervdoboz ajókára. Fontos, hogy az ajóka nagyon jó minőségű legyen (beszerezhetőségi helyek: Culinaris, Baldasti's, Sarki fűszeres) ne sajnáljuk rá a pénzt, mert ez nagyban befolyásolja az élvezhetőségét. Az ajókát (sóban pácolt szardella) köztudottan pácolás után szálkátlanítják (ez kifejezetten kézimunka) és minél tisztább, szálkamentesebb, annál élvezhetőbb, finomabb, de értelemszerűen drágább is. Amióta világ a világ, a minőséget meg kell fizetni (sajnos), de azért ne ijedjetek meg, nem vetekszik árban a Belugával. Meg különben sem fogtok minden másnap ajókát enni.
Tálaláskor nincs szükség semmi másra csak jó minőségű extra szűz olívaolajra - az ajóka már önmagában sós - és ropogós friss kenyérre. Jó étvágyat!




1 comentario:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...