Esta receta se puede ver en castellano aquí.
Hozzávalók (4 személyre):
• 80 dkg - 1 kg cseresznye
• ½ l víz
• 2 evőkanál méz
• fél citrom héja és leve
• 2 szegfűszeg
• 1 rúd fahéj
• 2 szem szegfűbors
• 20 dkg vaníliafagyalt
• 1 dl tejszín (opcionális)
Ezt a receptet Piszkénél láttam.
Ki nem szereti nyáron a nagy melegben a jó hideg gyümölcsleveseket. Én imádom őket és ha lenne itt meggy, akkor az már maga lenne a tökély. De hát kénytelen vagyok beérni cseresznyével, ami egyáltalán nem veszi el a kedvem. Ezt a gyümölcslevest próbaképp csináltam és bevallom nagyon ízlett. Én tettem bele egy kevés citromlevet is, de ha meggyel csináljátok akkor ez elhagyható. Íme, a recept:
Hozzávalók (4 személyre):
• 80 dkg - 1 kg cseresznye
• ½ l víz
• 2 evőkanál méz
• fél citrom héja és leve
• 2 szegfűszeg
• 1 rúd fahéj
• 2 szem szegfűbors
• 20 dkg vaníliafagyalt
• 1 dl tejszín (opcionális)
Leszedjük a cseresznye szárát, megmossuk és magozás nélkül feltesszük főni 1/2 liter vízben a mézzel, a citromhéjjal és a fűszerekkel. (A szegfűborsot megtörjük előtte fűszermozsárban.) Forrástól számítva 8-10 percig főzzük, majd félrehúzzuk, kivesszük belőle a citromhéjat és a fahéjat és beletesszük a vaníliafagyit. Kevergetjük amíg felolvad majd belecsorgatjuk a fél citrom levét. A mosogatót félig engedjük hidegvízzel és beleöntünk félzacskónyi jégkockát. Beleállítjuk a fazekat, megvárjuk amíg kihűl a gyümölcsleves és mehet a hűtőbe. Jó hidegen fogyasztjuk!
Ezt a receptet Piszkénél láttam.
0 comentarios:
Publicar un comentario