Esta receta se puede ver en castellano aquí.
Egy nagyon kellemes baráti este emlékére:
· 300 ml zsíros tej
· 2 tojás
· 2 ek. nádcukor
· ½ kk. vaníliapaszta
· csipet só
· késhegynyi sütőpor
· 50 g vaj
· 2 tojás
· 100 g nádcukor
· 50 g vaj
· ½ kk. vaníliapaszta
· 1 citrom reszelt héja
· csipet só
· 50 g mazsola (opcionális)
Az öntethez:
· 1 tojás
· 1 ek. nádcukor
· ¼ kk. vaníliapaszta
· 100 ml tej
· tetejére porcukor
1.) A
palacsintához először megpirítjuk (barnítjuk) a vajat és hagyjuk langyosra hűlni
(vigyázat, mert gyorsan megég!). Közben, jól kikeverjük a tojások sárgáját a
cukorral, egy csipet sóval és a vaníliával. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert
átszitált lisztet, majd a tejet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük.
Ezután hozzáadjuk a pirított vajat, végül óvatosan belekeverjük a keményre vert
tojáshabot. Félretesszük.
Egy nagyon kellemes baráti este emlékére:
BÉCSI TÚRÓS PALACSINTA
Mikor legutóbb otthon jártam Magyarországon, végre
találkozni tudtam egy olyan baráti házaspárral, akiket nagyon kedvelek és nagyon
rég találkoztam velük. Most összehoztuk! :-)
A feleség borzalmasan jó háziasszony - anno tőle (is)
tanultam jó néhány receptet -, a férj pedig legalább annyira jó borász. Szóval
a vacsora záróakkordjaként ez a palacsinta volt feltálalva, amiről valószínűleg
sokan gondoljátok, hogy egy egyszerű túrós palacsinta tepsibe lerakva, pedig
annál sokkal több. Láttam, hogy több recept is kering a neten ezen a néven, de
én a barátnőmét fogom átadni nektek. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók (egy kisebb tepsihez):
12 db palacsintához:
·
200 g liszt· 300 ml zsíros tej
· 2 tojás
· 2 ek. nádcukor
· ½ kk. vaníliapaszta
· csipet só
· késhegynyi sütőpor
· 50 g vaj
A töltelékhez:
·
300 g krémes túró (vagy ricotta)· 2 tojás
· 100 g nádcukor
· 50 g vaj
· ½ kk. vaníliapaszta
· 1 citrom reszelt héja
· csipet só
· 50 g mazsola (opcionális)
Az öntethez:
· 1 tojás
· 1 ek. nádcukor
· ¼ kk. vaníliapaszta
· 100 ml tej
· tetejére porcukor
2.) A
maradék vaj egy részével vékonyan kikenünk egy kisebb tepsit vagy hőálló tálat,
a többit pedig habosra keverjük a cukorral, citromhéjjal, a tojások sárgájával
és a vaníliával. Hozzáadjuk a szitán áttört túrót, (a mazsolát), végül lazán
belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
3.) A
sütőt előmelegítjük 200 fokra. Sütünk 12 db palacsintát (minél vékonyabbak annál finomabb) megtöltjük őket a túrókrémmel és félbevágva
(a vágott felükkel felfelé) belerakjuk a tepsibe úgy, hogy kicsit fedjék egymást.
4.)
Az öntethez habosra keverjük a tojást a cukorral, vaníliával és a tejjel, majd
a palacsinták tetejére locsoljuk.
5.) A
forró sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc), langyosra hűtjük és porcukorral
megszórva tálaljuk.
jaj nekem... most mondjam, hogy tuti nem hagyjuk ki?! pedig húsvétkor olyan szépen kibírtam édesség nélkül...
ResponderEliminarNem olyan vészes! Különben is, ennyi kihágás kell! ;-)
Eliminar