martes, 12 de abril de 2011

LANGYOS CSICSERIBORSÓ-SALÁTA, NYERS SPENÓTTAL

Esta receta se puede ver en castellano aquí.

Ma újra egy nagyon egyszerű receptet osztok meg veletek. Ahogy emelkedik a hőmérő higanyszála és egyre beljebb hatolunk a tavaszba, annál kevésbé kívánjuk a nehéz ételeket, nem beszélve a „bikini-diétáról”. De nyilván nem rágcsálhatunk egész idő alatt csak salátaleveleket. Még az hiányozna! A saláták világában legalább annyi a hozzávaló és a belőlük készíthető kombináció, mint csillag az égen, csak szabadjára kell engednünk a fantáziánkat. A mai salátát egy spanyol bloggertől vettem kölcsön és alakítottam a saját szájízemhez. Fő alkotója a csicseriborsó, hogy lássátok, aki salátát eszik, annak sem kell félretennie a hüvelyeseket és igenis készíthet laktató ételt.

Hozzávalók (2 személyre):

• 25 dkg főtt csicseriborsó
• 5 db ajóka (más néven szardella) konzervből
• 1 kisebb doboz tonhal-konzerv
• kb. 15 dekányi friss spenótlevél
• olívaolaj
• só
• 2 tojás

Elkészítési mód:

Akinek van rá ideje az főzze meg az előző este beáztatott csicseriborsót, akinek nincs, az nyugodtan használjon üvegeset (vagy konzervet), mint én. Ebben az esetben egy kicsit le kell öblíteni, lecsepegtetni és lehámozni. Senki ne ijedjen meg, a csicseriborsót lehámozni a világ legegyszerűbb dolga. Két ujjal óvatosan kicsit össze kell nyomni és szinte magától kicsúszik a héjából. Így a saláta sokkal mutatósabb lesz.


Akinek nincs türelme vagy ideje, az természetesen eltekinthet a hámozástól. Amikor ezzel megvolnánk, a tojásokat keményre főzzük (kb. 10 perc) és lehűtjük. A felaprított ajókát egy kevés olajon serpenyőben kb. 5 percig pirítjuk, míg teljesen szét nem mállik. Ekkor hozzáadjuk a jól lecsepegetett tonhalat és még néhány percig pirítjuk. Belekeverjük a csicseriborsót és inkább rázogatjuk, mind keverjük. Ha túl száraznak találjuk, adhatunk hozzá még egy kevés olajat és ha szükséges sózzuk, de ne feledjük az ajóka igencsak sós mivoltát. Salátástálba öntjük és hozzáadjuk a julienre (csíkokra) vágott friss spenótot. Óvatosan összekeverjük. Meghámozzuk a tojásokat, negyedekre vágjuk és a saláta tetejére tesszük. Azonnal tálaljuk, mielőtt még a spenót „elhervadna”. Jó étvágyat!



0 comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...