martes, 11 de octubre de 2011

SZÉPIATINTÁS TAGLIATELLE KAPROS-TEJSZÍNES LAZACCAL / TALLARINES NEGROS CON SALMÓN EN CREMA DE ENELDO

Esta receta se puede ver en castellano aquí.

Hozzávalók (2 személyre):

• 160 g szépiatintás tagliatelle
• 1 szelet lazac (kb. 180-200 g)
• 1 közepes fej hagyma (minél zsengébb annál jobb)
• 2 db paradicsom
• 40 g vaj
• egy kis csokor friss kapor (ha nincs, a szárított is jó)
• 150 ml tejszín
• só, frissen őrölt bors

Lebőrözzük a lazacot, csipesszel (vagy körömmel) kiszálkázzuk és kockákra vágjuk. Megtisztítjuk a hagymát és egy serpenyőben a vajon fonnyasztani kezdjük. Közben meghámozzuk és felaprítjuk a paradicsomot, és feltesszük a tésztához a vizet. Mikor a hagyma már üveges, hozzáadjuk a paradicsomot és tovább pároljuk. Ha már elfőtte a levét rádobjuk a lazacot, sózzuk-borsozzuk, néhányat keverünk rajta és felöntjük a tejszínnel. Közben a tésztát a forrásban lévő vízben pici sóval fogkeményre főzzük. Apróra metéljük a kaprot, hozzáadjuk a tejszínes lazachoz és levesszük a tűzről. Mivel ügyesek vagyunk, erre az időre a tészta is pont kész. Lecsepegtetjük, tányérokra szedjük és a tejszínes lazaccal tálaljuk. Megszórhatjuk aprított zöldhagymaszárral vagy metélőhagymával. Jó étvágyat!


2 comentarios:

  1. Ez a recept erkölcstelen! Hol a francba vegyek szépiatintás tagliatellét?
    A szépiatinta egyébként finom! Egyszer Santurcében (Bilbao előkikötője) voltunk a halászkikötő melletti halvendéglőben, és kalamárit ettünk tintájában. Senki hozzá nem nyúlt, így kénytelen voltam négy adagot lenyomni!!!

    ResponderEliminar
  2. @Seafalcon

    Kedves "Seafalcon"!
    Ebben a "webáruházban" rendelhetsz tintahal tintás tésztát, vagy magát a tintát, amiből aztán saját magad készíthetsz tésztát. http://www.fuszeraruhaz.hu/
    Bár - mivel a tinta rettentően fog - érdemesebb a tésztát már készen megvenni és a tintát inkább rizottóhoz vagy mártáshoz használni. A magyar bloggerináktól tudom, hogy az Aldi-ban is szokott lenni tintahal tintás tészta (ha esetleg van ilyen a közeledben).
    Ja,... és látom azért túlélted a négyadag kalmárt... :-))
    Üdv.
    Éva

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...