Esta receta se puede ver en castellano aquí.
Nagyon szeretem a töltött zöldségeket. Legyen az gomba, paprika, paradicsom, cukkini vagy padlizsán, bármelyik jöhet. És nemcsak finomak, de praktikusak is, mert maradék pörkölt vagy sültek felhasználásával is teljesen új fogást lehet kreálni. Gyorsan elkészíthető és már mehet is a sütőbe. Én ehhez a recepthez pulykamellet használtam, ami köztudottan száraz hús, viszont ledarálva, szaftos töltelékként kiválóan működött.
Nagyon szeretem a töltött zöldségeket. Legyen az gomba, paprika, paradicsom, cukkini vagy padlizsán, bármelyik jöhet. És nemcsak finomak, de praktikusak is, mert maradék pörkölt vagy sültek felhasználásával is teljesen új fogást lehet kreálni. Gyorsan elkészíthető és már mehet is a sütőbe. Én ehhez a recepthez pulykamellet használtam, ami köztudottan száraz hús, viszont ledarálva, szaftos töltelékként kiválóan működött.
Hozzávalók (2 személyre):
· 2 db közepes padlizsán
· 250 g darált (vagy nagyon apróra vágott) pulykamell
· 1 közepes hagyma
· 1 gerezd fokhagyma
· 2 db paradicsom
· 6 szelet vékonyra vágott szerránó sonka
· petrezselyem
· só, bors
· szerecsendió
· olívaolaj
· panko morzsa
Megmossuk-szárítjuk a padlizsánokat, hosszában félbevágjuk, és éles késsel óvatosan kivájjuk a belsejüket amennyire csak lehet. A paradicsomon pici vágást ejtünk, néhány pillanatra forró vízbe merítjük, majd lehúzzuk a bőrét és apró darabokra vágjuk. Olívaolajon feltesszük dinsztelni az apróra vágott hagymát és mikor már üveges hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is. Néhány kavarás után rádobjuk a pulykahúst, sózzuk-borsozzuk és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott szerránó sonkát, majd pár perc múlva a paradicsomot. Mikor a paradicsom már egy kicsit elfőtte a levét, beletesszük az apróra vágott padlizsánbelet is. Reszelünk rá egy kevés szerecsendiót és 5-10 percig pároljuk a tölteléket, ügyelve arra, hogy ne szárítsuk ki. Félrehúzzuk és hagyjuk hűlni. Közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Mikor már kihűlt egy kicsit a töltelék, apróra vágott petrezselymet keverünk bele, és megtöltjük az enyhén olajos tepsibe helyezett padlizsán „hajócskákat”. Megszórjuk őket panko morzsával és egy pici olívaolajat csorgatunk mindegyikre. Betesszük a sütőbe és kb. 20 percig sütjük. Egyszerű, de nagyszerű ebéd vagy vacsora kerekedik belőle. Jó étvágyat!
0 comentarios:
Publicar un comentario