Esta receta se puede ver en castellano aquí.
Valljuk be őszintén, hogy egy-egy ünnepi trakta után sokszor alig bírunk felállni az asztaltól. Egymást követik a nehezebbnél nehezebb fogások, melyek vitathatatlanul finomak és ínycsiklandóak, de igencsak megterhelik a szervezetet. Tudom, hogy minden háziasszony (én is!) ki akar tenni magáért ilyenkor - főleg ha még vendégek is ülnek a karácsonyi asztalnál - de higgyétek el, hogy lehet könnyíteni/színesíteni a menüt olyan fogásokkal, salátákkal melyeknek senki nem tud ellenállni. Ez a saláta egy szempillantás alatt készen van, szem-szájnak ingere és biztos, hogy nem fogják elfelejteni a vendégek.
Valljuk be őszintén, hogy egy-egy ünnepi trakta után sokszor alig bírunk felállni az asztaltól. Egymást követik a nehezebbnél nehezebb fogások, melyek vitathatatlanul finomak és ínycsiklandóak, de igencsak megterhelik a szervezetet. Tudom, hogy minden háziasszony (én is!) ki akar tenni magáért ilyenkor - főleg ha még vendégek is ülnek a karácsonyi asztalnál - de higgyétek el, hogy lehet könnyíteni/színesíteni a menüt olyan fogásokkal, salátákkal melyeknek senki nem tud ellenállni. Ez a saláta egy szempillantás alatt készen van, szem-szájnak ingere és biztos, hogy nem fogják elfelejteni a vendégek.
Hozzávalók (3-4 személyre):
· 1 zacskó rúkola
· 1 nagyobb mangó megtisztítva és széles csíkokra szeletelve
· 1 avokádó megtisztítva és hosszában felszeletelve
· ½ lilahagyma vékony karikákra vágva
A vinaigrette-hez:
· 1 evőkanál fehérbor ecet
· ½ narancs kifacsart leve
· 2 evőkanál frissen facsart citromlé
· 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
· ½ kiskanálnyi őrölt kömény
· 2 evőkanálnyi aprított friss koriander
· 1 chili paprika vékony karikákra vágva (opcionális)
· só, bors, ízlés szerint
Először
állítsuk össze a vinaigrette-t és hagyjuk állni kb. 15-20 percet. Közben rendezzük
salátástálra a rúkolát, mangót, avokádót és a hagymát. Ezután már semmi más dolgunk nem marad, mint
meglocsolni a salátát a vinaigrette-tel és asztalhoz ülni. Ugye milyen egyszerű?
Nemcsak a gyomornak kíméletes, de a háziasszonynak
is megkönnyíti a munkáját.
Megj.:
A chili paprika ugyan opcionális, de tapasztalatból mondom, hogy sokat veszít
az „erejéből” a citromtól és az édes narancstól, valamint nagyon érdekes ízkontrasztot alkot a mangóval. Úgyhogy bátran beletehetjük!
@Hobbychef
ResponderEliminarKöszi!:-)