martes, 13 de diciembre de 2011

RÚKOLASALÁTA AVOKÁDÓVAL ÉS MANGÓVAL / ENSALADA DE RÚCULA, AGUACATE Y MANGO

Esta receta se puede ver en castellano aquí.

Valljuk be őszintén, hogy egy-egy ünnepi trakta után sokszor alig bírunk felállni az asztaltól. Egymást követik a nehezebbnél nehezebb fogások, melyek vitathatatlanul finomak és ínycsiklandóak, de igencsak megterhelik a szervezetet. Tudom, hogy minden háziasszony (én is!) ki akar tenni magáért ilyenkor - főleg ha még vendégek is ülnek a karácsonyi asztalnál - de higgyétek el, hogy lehet könnyíteni/színesíteni a menüt olyan fogásokkal, salátákkal melyeknek senki nem tud ellenállni. Ez a saláta egy szempillantás alatt készen van, szem-szájnak ingere és biztos, hogy nem fogják elfelejteni a vendégek.

Hozzávalók (3-4 személyre):

·         1 zacskó rúkola
·         1 nagyobb mangó megtisztítva és széles csíkokra szeletelve
·         1 avokádó megtisztítva és hosszában felszeletelve
·         ½ lilahagyma vékony karikákra vágva

A vinaigrette-hez:

·         1 evőkanál fehérbor ecet
·         ½  narancs kifacsart leve
·         2 evőkanál frissen facsart citromlé
·         4 evőkanál extra szűz olívaolaj
·         ½ kiskanálnyi őrölt kömény
·         2 evőkanálnyi aprított friss koriander
·         1 chili paprika vékony karikákra vágva (opcionális)
·         só, bors, ízlés szerint


Először állítsuk össze a vinaigrette-t és hagyjuk állni kb. 15-20 percet. Közben rendezzük salátástálra a rúkolát, mangót, avokádót és a hagymát.  Ezután már semmi más dolgunk nem marad, mint meglocsolni a salátát a vinaigrette-tel és asztalhoz ülni. Ugye milyen egyszerű?  Nemcsak a gyomornak kíméletes, de a háziasszonynak is megkönnyíti a munkáját.  

Megj.: A chili paprika ugyan opcionális, de tapasztalatból mondom, hogy sokat veszít az „erejéből” a citromtól és az édes narancstól, valamint nagyon érdekes ízkontrasztot alkot a mangóval.  Úgyhogy bátran beletehetjük!

1 comentario:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...