jueves, 4 de octubre de 2012

A BABLEVESEN TÚL....TONHALAS BABSALÁTA RADICCHIOVAL

Esta receta se puede ver en castellano aquí.
 
A levesen és a főzeléken túl a babot nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, tudják ezt főként azok, akik szeretik a mediterrán konyhát. Például rengeteg fajta saláta alapjaként szolgálhat, csak a fantáziánk szab határt, hogy mivel társítsuk. Mivel ma már lehet nagyon jó minőségű főtt natúr babot konzervben kapni, kiküszöbölhetjük az órákon át tartó főzést, és ez bizony sokszor kihúzza a csávából az időhiánnyal küszködő háziasszonyt. Én is ma egy ilyen gyors salátát fogok összedobni, amit készítettem már máskor is, és bizton mondhatom, hogy laktató...amellett, hogy nagyon egészséges és finom. Ha valami hiányzik a hozzávalók közül, még ebédig gyorsan be is lehet szerezni.

Hozzávalók (4 személyre):
·         300 g főtt fehér bab
·         1 közepes fej radicchio
·         2 db szárzeller
·         1 doboz (150-175 g) tonhalkonzerv (ha lehet, jó minőségű darabos legyen, ne törmelék)

A vinaigrette-hez:
·         1 csokor petrezselyem
·         4 evőkanál olívaolaj
·         fél citrom reszelt héja és leve
·         1 gerezd fokhagyma
·         só, frissen őrölt bors

Először összeállítjuk a vinaigrette-t, amihez felaprítjuk a megmosott leszárított petrezselymet és egy tálkában összekeverjük a többi hozzávalóval. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
A radicchiot leveleire szedjük, folyó víz alatt leöblítjük és salátacentrifugában (vagy konyhai papírtörlővel) megszárítjuk, majd kézzel nagyobb darabokra tépkedjük. A zellerszárakat amennyire lehet „leszálkázzuk” és vékony szeletekre vágjuk. A babot, radicchiot és a zellert egy tálba tesszük és meglocsoljuk, majd óvatosan összekeverjük a vinaigrette-tel, hogy a bab ne nagyon törjön össze. Ezután salátástálra borítjuk, és a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett tonhalat. Voilà! J
 
 

0 comentarios:

Publicar un comentario en la entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...